Benvinguts al bloc del CEIP SANT SALVADOR

Aquest és el nostre Bloc del projecte: "Coneix l'entorn del meu poble" que fem conjuntament amb el CdA de l'Alt Berguedà




dimecres, 26 de maig del 2010

DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI

El passat divendres 21 de maig, els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Sant Salvador estàvem a punt de realitzar una llarga caminada fins al Castell de Blancafort. Ens vam dividir per grups i repartir el material que necessitàvem (càmeres de fotografia, GPS...). La sortida va ser a les 10 del matí, partint de l’escola. La primera parada va ser al Pont de l’Eriçó, on hi han les columnes del viaducte del ferrocarril. Abans d’arribar a la Balma vam haver de fer una forta pujada, allà hi han les restes d’una casa de pagès.

Columnes del viaucte del ferrocarril de Peguera from cdabergueda on Vimeo.


A l'arribar a la Balma vam fer l’explicació, al cap d’una estona ens vam parar a esmorzar en un antic cobert. Al acabar d’esmorzar, vam seguir el camí del castell de Blancafort. Pel camí vam trobar dues fonts: la font de Caselles i la font del Vedellar.A la font de Caselles, ens vam refrescar i vam omplir les cantimplores d’aigua.A continuació, ens vam trobar la font de Vedellar. Després d’una forta pujada, vam trobar la Casanova.

<

La Balma from cdabergueda on Vimeo.


Vam passar per la Casa Nova de les Garrigues (Vilosiu). A continuació en arribar al Mas “A”, el nostre grup va fer les explicacions de Vilosiu i vam veure com es vivia a l’Edat Mitjana. Després vam seguir el camí cap al Castell de Blancafort, però abans d’arribar-hi ens vam trobar la sortida secreta del castell. Que antigament era una sortida d’emergència pels atacs enemics.

Vilosiu from cdabergueda on Vimeo.


Vam arribar al castell de Blancafort, i vam trobar el catxé. El Pere va fer la descripció de l’església de Sant Miquel. L’Ivan i la Marta .N del castell. La Marta .G i la Meritxell el passadís secret. Més tard vam dinar i després vam jugar una estona, a cuc i amagar , i vam fer guerra de pinyes amb els mestres, ens ho vam passar molt bé. Després vam anar a la barraca del Petxo.

El Castell de Blancafort from cdabergueda on Vimeo.


Església de Sant Miquel from cdabergueda on Vimeo.


La Llegenda del Cavaller Blancafort from cdabergueda on Vimeo.


El passadís secret del castell from cdabergueda on Vimeo.


En arribar a la Barraca del Petxo, vam agafar una drecera que duia a la pista, per on vam caminar una estona. Després per un camí a l’esquerra vam anar a parar al Torrent de les Garrigues. Ja estàvem gairebé arribant el pont de l’Eriçó, havent-lo passat vam seguir el camí que ens duia a l’escola.
Alguns van arribar cansats i d’altres van arribar amb mes ganes de caminar, però a tots ens va agradar molt i ens vam quedar amb moltes ganes de tornar-hi.

Barraca del Petxo from cdabergueda on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada